🧡Te is szeretnéd szemet gyönyörködtető fermentált finomságokkal támogatni az egészségedet?

💛Szívesen megtanulnád, hogyan tudsz BÁRMILYEN zöldséget fermentálni?

💚Félsz egyedül belevágni, mert bonyolultnak tűnik a folyamat? Esetleg már próbálkoztál, de valami félrecsúszott?

💜Te is gyakorlatban tanulsz a legjobban?

Akkor tarts velem egy offline fermentálós workshopra, ahol egy csodaszép gasztro-stúdióban, remek hangulatban, finom kóstolók mellett sajátíthatod el a házi erjesztés alapjait.


„Fermentálni annyi, mint átengedni magunkat a természet lassú varázslatának.”

💚MIRE SZÁMÍTHATSZ?

Barátságos, családias légkörben, szezonális alapanyagokból készítünk együtt szuperegészséges és szépséges fermentumokat, a közös munka alatt természetesen lehetőséged lesz kérdezni.

Teljesen kezdőként, de lelkes újrakezdőként is jöhetsz!💚

💚ELMÉLETI ALAPOK & GYAKORLAT

Megtanítalak a fermentálás elméletére – nem túl tudományosan, csak annyira, hogy megértsd, mi történik a befőttes üvegekben, és később elég bátor légy ahhoz, hogy bármilyen elképzelt alapanyaggal kísérletezz.

Az elméleti alapok elsajátítása után egyből gyakorlatba ültetjük a megszerzett tudást és csodás, immunerősítő gasztrokülönlegességeket fogunk készíteni.

💚MIK LESZNEK EZEK PONTOSAN?

  1. Klasszikus savanyú káposzta
  2. Fermentált gyömbéres-fokhagymás sárgarépa
  3. Fermentált üdítő szezonális gyümölcsökből (alma, körte, szilva)

A receptek csupán iránymutatások, személyes ízlés alapján nyugodtan módosíthatóak lesznek majd. 😉

💚MIÉRT FERMENTÁLJUNK?

Mikroorganizmusokkal élünk szimbiózisban.

Fun fact: Több icipici mikroorganizmus él bennünk / velünk, mint ahány sejtből felépül az egész testünk.🤯

A fermentált ételek jófej bacikat, ún. probiotikumokat tartalmaznak, akik hihetetlenül sok élettani folyamatunkban részt vesznek:

  • támogatják az emésztésünket
  • erősítik az immunrendszert
  • egyensúlyban tartják a vércukorszintet
  • de még a hangulatunkat is befolyásolják!

Szinte lehetetlen volna felsorolni az összes pozitív hatást, röviden szólva: az egyik legjobb dolog, amit az egészségedért tehetsz, ha megtanulod a fermentálás fortélyait!

💚KI SEGÍT NEKED A TANULÁSBAN, AZAZ KI VAGYOK ÉN?

Ha ezt a blogot olvasod, elképzelhető, hogy már ismersz, de ha még esetleg nem, gyorsan bemutatkozom. 🙂

Réka vagyok, holisztikus egészségmentor, ételfotós és gasztroblogger. Nagyjából 5 éve szippantott be a fermentálás csodálatos világa, azóta is függő vagyok.💚

Több, mint 1000 befőttes üvegnyi fermentummal a hátam mögött megtanultam a téma csínját-bínját, a legtöbb kísérlet csodásan sikerült, de volt néhány olyan is, ami kevésbé…

Utóbbi kapcsán el tudom tehát mondani azt is, mi az, ami balul sülhet el, és hogyan hárítsuk el/előzzük meg a bajokat. 🙂

💚Mit viszel haza a workshopról?

  • 3 üveg általad készített fermentumot: ezek értéke ~10.000 Ft
  • “A Fermentálás alapjai” jegyzet + Fermentált receptek e-book (a workshop után emailben küldöm majd ki, hogy óvjuk a környezetet😉)
  • egy csodálatosan értékes tudást, amivel később egyedül is magabiztosan nekiállhatsz BÁRMILYEN alapanyagot fermentálni!😍

A fermentálás alapjai jegyzet

Ebben a kis jegyzetben minden (elméleti és gyakorlati) információ megtalálható lesz, ami a workshopon elhangzik.

Így nem kell menet közben a jegyzeteléssel bajlódnod.

A gyakran felmerülő kérdésektől a hibaelhárításig minden benne lesz. 😉

Fermentált receptek e-book

Természetesen az a legizgibb, amikor saját magad számára felfedezed, hogy egy-egy zöldség+fűszer kombináció mennyire fantasztikus együtt fermentálva.

Ezzel a könyvecskével azonban szeretném megadni Neked a kezdő löketet a fermentálós kísérleteidhez: az egyszerűtől az egészen ínyenc különlegességekig találsz majd benne receptinspirációt.

💚Mások mondták a fermentálós workshopról… 🙂

💚FERMENTÁLT KÓSTOLÓK & VENDÉGLÁTÁS

  • Az esemény ideje alatt kávé- és teafogyasztás biztosított, ezen kívül különleges kóstolókkal is készülök: fermentált savanyúságok, kencék, üdítők várnak Rád!😋
  • A jelentkezési űrlapon mindenképp jelezd kérlek, ha van bármilyen ételintoleranciád, de “mentes” opciókkal is készülök. 🙂

💚IDŐPONT, HELYSZÍN ÉS ÁR:

Időpont: 2025.10.25. (szombat) – 15:00 – 18:00

Helyszín: Kenyér Művész Gasztro Műhely – 1133 Budapest, Dráva u. 6.

A workshop ára: 23.990 Ft/fő

💚SOK SZERETETTEL VÁRLAK!

Közösségformáló, edukatív szemlélettel terveztem meg ezt a workshopot, bízom benne, hogy sokat tudsz majd tanulni és inspirálódni az elhangzottakból.

Jó hangulat, kreatív tanulás és alkotás, na és persze fermentált finomságok várnak! 🙂


Gyakran ismételt kérdések

Milyen előképzettségre van szükség?

Abszolút semmilyenre. 🙂 Az alapoktól kezdjük, akkor is jöhetsz, ha teljesen kezdő fermentáló vagy, de akkor is ha már próbáltál fermentálni valamit, és mélyítenéd a tudásod.

Vagy egyszerűen alkotnál egy jót, aminek eredményeképp 3 szuperegészséges fermentummal is gazdagabb leszel.