Tudjátok, vannak azok a receptek, amiket úgy reklámoznak, hogy 15 perc alatt elkészülnek?
Na hát, ha őszinte akarok lenni, nekem azok általában inkább 30 perc alatt jönnek össze.
Ez a recept viszont TÉNYLEG csak 15 percet vesz igénybe. Becsszó. 🙂
Gyors és finom – nálam egy nyerő párosítás 🙂


A recept glutén- és tejmentes, és tényleg egy szempillantás alatt elkészül. Úgy értem, ha naaaaaaaagyon lassan pislogsz… 😉 na de komolyra fordítva a szót,
ezzel a tésztával tényleg nem kell órákat tölteni a konyhában, a végeredmény ráadásul igazán ízletes és csábítóan krémes lesz!
A mennyiségek könnyen skálázhatók, ha esetleg több személyre főzöl.
Remélem, kipróbáljátok! Ha igen, mindenképp mutassátok meg Facebookon vagy Instagramon! 🙂
Szeretettel,


Fokhagymás-spenótos spagetti, aszalt paradicsommal (gluténmentes, tejmentes)
Előkészület: 2 perc
Főzési idő: 13 perc
Összesen: 15 perc
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 180-200 g száraz gluténmentes spagetti tészta
- 1 ek. ghí vagy kókuszolaj
- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva vagy felaprítva
- ~100 g friss bébi spenót
- 3/4 csésze kókuszkrém/kókusztejszín
- 1/4 csésze száraz fehérbor
- frissen reszelt szerencsendió
- só & bors
- néhány darab olívaolajban eltett aszalt paradicsom
Elkészítés:
- Lobogó sós vízben főzzük meg a tésztát (vízforralóval előforralva a vizet rengeteg időt nyerhetünk)
- Míg a tészta fő, egy serpenyőben felhevítjük a ghít/kókuszolajat, majd rádobjuk az összezúzott fokhagymát és a bébi spenótot.
- 1-2 percig kavargassuk, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a spenót megfonnyad (pár perc).
- Adjuk hozzá a kókusztejszínt, a fehérbort és a szerencsendiót, sózzuk, borsozzuk és rottyantsunk még rajta egy utolsót.
- Keverjük össze a megfőtt tésztával és a feldarabolt aszalt paradicsommal. Jó étvágyat! 🙂
noice – using this for my photography work in school =)
KedvelésKedvelik 1 személy