
Előkészület: 10 perc
Sütési idő: 25 perc
Összesen: 35 perc
hozzávalók (4 étkezéshez):
- 15 dkg füstölt kolbász/sonka/bacon szalonna, felkockázva
- bármilyen megmaradt sült/párolt zöldség/keményítős
- 8 db tojás
- 250 ml kókusztej/adalékmentes növényi tej
- 1/4 tk. frissen reszelt szerecsendió
- ~ 1 tk. parajdi só
- 1/2 tk. őrölt kurkuma & csipetnyi feketebors
- ~1 tk. friss vagy szárított zöldfűszer
- 2 ek. sörélesztőpehely (opcionális)
ELKÉSZÍTÉS:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A füstölt húst/bacont egy sütőbe tehető (pl. öntöttvas) edényben lepirítjuk, majd elzárjuk a lángot és rádobjuk a felhasználni kívánt maradék zöldségeket is.
- Egy külön tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a kókusztejet, a sót, a fűszereket és a sörélesztőpelyhet is, majd az egészet a füstölt húsos/zöldséges keverékünkre borítjuk.
- Előmelegített sütőben 25 percig sütjük (vagy amíg a közepe is szép szilárdra sül).
