frittata, maradékokból

Előkészület: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Összesen: 35 perc

hozzávalók (4 étkezéshez):

  • 15 dkg füstölt kolbász/sonka/bacon szalonna, felkockázva
  • bármilyen megmaradt sült/párolt zöldség/keményítős
  • 8 db tojás
  • 250 ml kókusztej/adalékmentes növényi tej
  • 1/4 tk. frissen reszelt szerecsendió
  • ~ 1 tk. parajdi só
  • 1/2 tk. őrölt kurkuma & csipetnyi feketebors
  • ~1 tk. friss vagy szárított zöldfűszer
  • 2 ek. sörélesztőpehely (opcionális)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A füstölt húst/bacont egy sütőbe tehető (pl. öntöttvas) edényben lepirítjuk, majd elzárjuk a lángot és rádobjuk a felhasználni kívánt maradék zöldségeket is.
  3. Egy külön tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a kókusztejet, a sót, a fűszereket és a sörélesztőpelyhet is, majd az egészet a füstölt húsos/zöldséges keverékünkre borítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük (vagy amíg a közepe is szép szilárdra sül).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s