
Előkészület: 5 perc
Főzési idő: 20 perc
Összesen: 25 perc
hozzávalók (3 étkezéshez):
- 1 liter csirke vagy marha csontleves alaplé
- ~2 cm-nyi gyömbér, megpucolva & kisebb darabokra vágva
- só, feketebors, kurkuma
- 150 g (fagyasztott) garnélarák
- 150 g (fagyasztott) kékkagyló
- 150 g rizstészta (adalékmentes)
- 1-2 db norilap
- friss petrezselyemzöld/koriander/zöldhagyma, aprítva
- mungóbabcsíra (opcionális)
elkészítés:
- Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a gyömbért és a fűszereket, majd a garnélarákot és a kagylót is.
- Kb. 5 perc múlva mehet bele a rizstészta is.
- A szűk keresztmetszet a garnéla és a kagyló, ezek 15 perc alatt bőven megfőnek, de a csomagoláson általában fel is van tüntetve a főzési idő.
- Ha kész, beleteszünk 1-2 norilapot, majd megszórjuk a friss zöldekkel és a mungóbabcsírával.
- Jó étvágyat hozzá!
