pho leves

Előkészület: 5 perc

Főzési idő: 20 perc

Összesen: 25 perc

hozzávalók (3 étkezéshez):

  • 1 liter csirke vagy marha csontleves alaplé
  • ~2 cm-nyi gyömbér, megpucolva & kisebb darabokra vágva
  • só, feketebors, kurkuma
  • 150 g (fagyasztott) garnélarák
  • 150 g (fagyasztott) kékkagyló
  • 150 g rizstészta (adalékmentes)
  • 1-2 db norilap
  • friss petrezselyemzöld/koriander/zöldhagyma, aprítva
  • mungóbabcsíra (opcionális)

elkészítés:

  1. Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a gyömbért és a fűszereket, majd a garnélarákot és a kagylót is.
  2. Kb. 5 perc múlva mehet bele a rizstészta is.
  3. A szűk keresztmetszet a garnéla és a kagyló, ezek 15 perc alatt bőven megfőnek, de a csomagoláson általában fel is van tüntetve a főzési idő.
  4. Ha kész, beleteszünk 1-2 norilapot, majd megszórjuk a friss zöldekkel és a mungóbabcsírával.
  5. Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s