fűszeres húsgombóc, kétféleképpen

Előkészület: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Összesen: 50 perc

hozzávalók (4 étkezéshez):

  • 500 g marha vagy bárány darált hús
  • 1 tk. parajdi só
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 kk. őrölt kurkuma
  • egy csipetnyi őrölt feketebors
  • 4 ek. mangalica zsír/tisztított vaj/kókuszzsír

kókusztejszínes-zöldfűszeres húsgombóchoz:

  • 2 tk. friss vagy szárított zöldfűszer, aprítva (zsálya, kakukkfű, oregánó, majoranna stb.)
  • 200 ml kókusztejszín
  • 1 csipetnyi őrölt kurkuma & feketebors

elkészítés:

  1. A darált húst elkeverjük a sóval és a fűszerekkel és a fokhagymával, majd (laposabb) gombócokat formázunk belőle. (A kilapítás segít, hogy könnyebben és gyorsabban átsüljön).
  2. Ha elkészült, a golyók fele mehet a paradicsomlevesbe, a maradékot pedig összekeverjük a kókusztejszínnel és a fűszerekkel. Így kétféle fogást is összeállítottunk ugyanabból a fehérjeforrásból. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s