
Előkészület: 20 perc
Sütési idő: 30 perc
Összesen: 50 perc
hozzávalók (4 étkezéshez):
- 500 g marha vagy bárány darált hús
- 1 tk. parajdi só
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 kk. őrölt kurkuma
- egy csipetnyi őrölt feketebors
- 4 ek. mangalica zsír/tisztított vaj/kókuszzsír
kókusztejszínes-zöldfűszeres húsgombóchoz:
- 2 tk. friss vagy szárított zöldfűszer, aprítva (zsálya, kakukkfű, oregánó, majoranna stb.)
- 200 ml kókusztejszín
- 1 csipetnyi őrölt kurkuma & feketebors
elkészítés:
- A darált húst elkeverjük a sóval és a fűszerekkel és a fokhagymával, majd (laposabb) gombócokat formázunk belőle. (A kilapítás segít, hogy könnyebben és gyorsabban átsüljön).
- Ha elkészült, a golyók fele mehet a paradicsomlevesbe, a maradékot pedig összekeverjük a kókusztejszínnel és a fűszerekkel. Így kétféle fogást is összeállítottunk ugyanabból a fehérjeforrásból. 🙂

