paradicsomleves húsgombóccal és basmati rizzsel

Előkészület: 10 perc

Főzési idő: 45 perc

Összesen: 55 perc

hozzávalók (4 étkezéshez):

  • 1 ek. mangalica zsír/tisztított vaj/kókuszzsír
  • 1 db vöröshagyma, megpucolva és nagyobb darabokra felkockázva
  • 3 közepes sárgarépa, megpucolva és nagyobb darabokra felkockázva
  • 700 g paradicsomszósz
  • zöldfűszer-csokor (=bouquet garni) – opcionális: tetszőleges friss zöldfűszereket fehér cérnával összekötözve a levesbe dobjuk ízesítés gyanánt 🙂
  • 1 liter csontleves alaplé (esetleg víz)
  • ~1 ek. só (ízlés szerint)
  • egy kevés frissen reszelt szerecsendió
  • 1/2 csésze (nyers) basmati rizs (áztatva)

elkészítés:

  1. Egy fazékban felhevítjük a választott zsiradékot, majd rádobjuk a felkockázott répát és hagymát. Pár perc után picit sózzuk, hogy a hagyma levet eresszen.
  2. Időről időre kavargatva fedő alatt lepároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és a csontleves alaplevet (vagy vizet).
  3. Beledobjuk a zöldfűszer csokrot is, és forráspontig főzzük.
  4. Ízlés szerint sózzuk, majd belereszeljük a szerecsendiót.
  5. Kivesszük a zöldfűszer csokrot, majd egy botmixer segítségével simára turmixoljuk a levest.
  6. Végül beletesszük a rizst, majd további 15 percig főzzük, hogy a rizs is megpuhuljon.
  7. Aprított friss zöldfűszerrel és a húsgombócokkal tálaljuk.

TIPP: Ez a leves remekül fagyasztható, így akár dupla mennyiséget is készíthetsz belőle egyszerre. A felét pedig műanyag dobozokban fagyaszd le. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s