
Előkészület: 10 perc
Sütési idő: 1 óra 30 perc
Összesen: 1 óra 40 perc
hozzávalók (4 étkezéshez):
- 4 db egész csirkecomb
- parajdi só
- friss vagy szárított zöldfűszerek (rozmaring, zsálya, kakukkfű, oregánó, medvehagyma stb.)
- 30 dkg édesburgonya, megpucolva & felkockázva
- 4 db közepes cékla, megpucolva & felkockázva
- 2 db karalábé, megpucolva & felkockázva
- 4 db közepes sárgarépa, megpucolva & felkockázva
ELKÉSZÍTÉS:
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
- A csirkecombokat egy éles késsel félbevágjuk, hogy könnyebben átsüljenek.
- Alaposan bedörzsöljük a bőrt sóval és a zöldfűszerekkel, majd tepsiben 60-70 percen keresztül fedő alatt sütjük. (Extra zsiradék nekem nem szokott kelleni alá, mert kisül belőle annyi, ami megakadályozza, hogy odaégjen.)
- Nagyjából 1 óra elteltével hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és fedő alatt együtt puhítjuk őket a hússal.
- A sütés utolsó 10 percében levesszük a fedőt, és szépen rápirítunk a combokra és a zöldségekre. A hús akkor van készen, ha könnyen leválik a csontról, és már nem rózsaszín a belseje sem, a zöldségeket pedig át tudjuk szúrni egy villával.
- Megjegyzés/tipp: A sült zöldségekből később másik étkezéshez is felhasználjuk majd, de egyszerűbb a teljes mennyiséget elkészíteni egy edényben, ráadásul jó ízt is ad nekik, ha együtt sütjük őket a combokkal. 🙂
