zöldfűszeres sült csirkecombok, gyökérzöldségekkel

Előkészület: 10 perc

Sütési idő: 1 óra 30 perc

Összesen: 1 óra 40 perc

hozzávalók (4 étkezéshez):

  • 4 db egész csirkecomb
  • parajdi só
  • friss vagy szárított zöldfűszerek (rozmaring, zsálya, kakukkfű, oregánó, medvehagyma stb.)
  • 30 dkg édesburgonya, megpucolva & felkockázva
  • 4 db közepes cékla, megpucolva & felkockázva
  • 2 db karalábé, megpucolva & felkockázva
  • 4 db közepes sárgarépa, megpucolva & felkockázva

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  2. A csirkecombokat egy éles késsel félbevágjuk, hogy könnyebben átsüljenek.
  3. Alaposan bedörzsöljük a bőrt sóval és a zöldfűszerekkel, majd tepsiben 60-70 percen keresztül fedő alatt sütjük. (Extra zsiradék nekem nem szokott kelleni alá, mert kisül belőle annyi, ami megakadályozza, hogy odaégjen.)
  4. Nagyjából 1 óra elteltével hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és fedő alatt együtt puhítjuk őket a hússal.
  5. A sütés utolsó 10 percében levesszük a fedőt, és szépen rápirítunk a combokra és a zöldségekre. A hús akkor van készen, ha könnyen leválik a csontról, és már nem rózsaszín a belseje sem, a zöldségeket pedig át tudjuk szúrni egy villával.
  6. Megjegyzés/tipp: A sült zöldségekből később másik étkezéshez is felhasználjuk majd, de egyszerűbb a teljes mennyiséget elkészíteni egy edényben, ráadásul jó ízt is ad nekik, ha együtt sütjük őket a combokkal. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s