almás-hagymás marhamáj

Előkészület: 5 perc

Sütési idő: 15 perc

Összesen: 20 perc

hozzávalók (2 étkezéshez):

  • 1 ek. mangalica zsír/tisztított vaj/kókuszzsír
  • 250 g marhamáj (esetleg csirkemáj), feldarabolva, erek nagyjából kivágva
  • 1 nagyobb vöröshagyma, vékony csíkokra szeletelve
  • 2 közepes méretű alma, megpucolva & felkockázva
  • 120 ml kókusztejszín
  • 1 tk. friss vagy szárított zöldfűszer, ízlés szerint
  • só & bors, ízlés szerint
  • szerecsendió, frissen reszelve

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy serpenyőben felhevítjük a választott zsiradékot, majd rádobjuk a szeletelt hagymát, és lepirítjuk. Ezután rádobjuk a feldarabolt marhamájat is. Pirítás közben rázogassuk folyamatosan.
  2. Amikor a máj már majdnem elkészült, adjuk hozzá a felkockázott almát, a kókusztejszínt, a zöldfűszereket és szerecsendiót is.
  3. Az alma pár perc alatt megpuhul, ha ez megtörtént, utolsó lépésben adjuk hozzá a sót. (A só szárítja/keményíti a májat, ezért adjuk hozzá csak a végén.)

Megjegyzés: Méretétől, és a máj fajtájától függően körülbelül 10-15 perc szükséges, hogy elkészüljön. Ha fakanállal elvágva már nem rózsaszín a belseje, készen vagyunk. Ne süssük túl, mert könnyen rágóssá és szárazzá válhat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s