
Előkészület: 5 perc
Sütési idő: 15 perc
Összesen: 20 perc
hozzávalók (2 étkezéshez):
- 1 ek. mangalica zsír/tisztított vaj/kókuszzsír
- 250 g marhamáj (esetleg csirkemáj), feldarabolva, erek nagyjából kivágva
- 1 nagyobb vöröshagyma, vékony csíkokra szeletelve
- 2 közepes méretű alma, megpucolva & felkockázva
- 120 ml kókusztejszín
- 1 tk. friss vagy szárított zöldfűszer, ízlés szerint
- só & bors, ízlés szerint
- szerecsendió, frissen reszelve
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy serpenyőben felhevítjük a választott zsiradékot, majd rádobjuk a szeletelt hagymát, és lepirítjuk. Ezután rádobjuk a feldarabolt marhamájat is. Pirítás közben rázogassuk folyamatosan.
- Amikor a máj már majdnem elkészült, adjuk hozzá a felkockázott almát, a kókusztejszínt, a zöldfűszereket és szerecsendiót is.
- Az alma pár perc alatt megpuhul, ha ez megtörtént, utolsó lépésben adjuk hozzá a sót. (A só szárítja/keményíti a májat, ezért adjuk hozzá csak a végén.)
Megjegyzés: Méretétől, és a máj fajtájától függően körülbelül 10-15 perc szükséges, hogy elkészüljön. Ha fakanállal elvágva már nem rózsaszín a belseje, készen vagyunk. Ne süssük túl, mert könnyen rágóssá és szárazzá válhat.
