
Előkészület: 5 perc
Sütési idő: 15 perc
Összesen: 20 perc
hozzávalók (2 étkezéshez):
- 30 dkg (lila) édesburgonya, megpucolva & felkockázva
- ~1 tk. parajdi só (főzővízhez)
- 1 babérlevél
- 15 g legeltetett forrású (pl. ír vagy házi) vaj (tejérzékenység esetén ghí, vagy esetleg kacsazsír)
- 1/4 csésze (60 ml) kókusztej
- só & bors, ízlés szerint
- 1/4 tk. szerecsendió, frissen reszelve
ELKÉSZÍTÉS:
- A felkockázott édesburgonyát sós vízben 1 darabka babérlevéllel puhára főzzük, majd leszűrjük.
- A még gőzölgő édesburgonyára rádobjuk a vajat és ráöntjük a kókusztejet is. Botmixerrel pürésítjük.
- Jöhet a só, bors és a szerecsendió és kész is!
