(lila) édesburgonyapüré

Előkészület: 5 perc

Sütési idő: 15 perc

Összesen: 20 perc

hozzávalók (2 étkezéshez):

  • 30 dkg (lila) édesburgonya, megpucolva & felkockázva
  • ~1 tk. parajdi só (főzővízhez)
  • 1 babérlevél
  • 15 g legeltetett forrású (pl. ír vagy házi) vaj (tejérzékenység esetén ghí, vagy esetleg kacsazsír)
  • 1/4 csésze (60 ml) kókusztej
  • só & bors, ízlés szerint
  • 1/4 tk. szerecsendió, frissen reszelve

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A felkockázott édesburgonyát sós vízben 1 darabka babérlevéllel puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A még gőzölgő édesburgonyára rádobjuk a vajat és ráöntjük a kókusztejet is. Botmixerrel pürésítjük.
  3. Jöhet a só, bors és a szerecsendió és kész is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s