Lisztmentes sütőtökös brownie

Előkészület: 5 perc

Sütési idő: 1 óra

Összesen: 1 óra + 5 perc

hozzávalók (16 szelethez):

  • 360 g sütőtökpüré
  • 145 g méz
  • 160 g dióvaj (vagy mogyoró- vagy mandulavaj)
  • 55 g holland kakaópor
  • 1/3 tk. só
  • 70 g étcsoki, apróra darabolva (legalább 70%-os) (opcionális)

elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra (alsó-felső sütés).
  2. Egy kb. 25 x 15 cm-es tepsit (vagy jénai edényt) kibélelünk sütőpapírral.
  3. Az étcsoki kivételével a hozzávalókat egy késes aprítóban, vagy egy kézi habverő segítségével homogénre keverjük, majd hozzáadjuk a csokidarabokat is (ha használunk).
  4. Az előmelegített sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük.
  5. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, tegyük a hűtőbe, ezzel fokozhatjuk a “karamell” textúrát! 😛

Megjegyzés: A tészta megsütve is NAGYON lágy és krémes marad, mivel lisztet nem tartalmaz. Ne aggódjunk, ha a sütőből kivéve is puha marad, akkor van készen, ha a teteje már picit sötétebb színű és valamennyire megkeményedett.

Megjegyzés #2: Mivel ennek a brownie-nak minden hozzávalója fogyasztható nyersen is, akár sütés nélkül, kvázi csokimousse-ként, kiskanállal is elfogyaszthatjuk. 😛

Próbáld ki ezeket is:

Hozzászólás