
Előkészület: 5 perc
Sütési idő: 1 óra
Összesen: 1 óra + 5 perc
hozzávalók (16 szelethez):
- 360 g sütőtökpüré
- 145 g méz
- 160 g dióvaj (vagy mogyoró- vagy mandulavaj)
- 55 g holland kakaópor
- 1/3 tk. só
- 70 g étcsoki, apróra darabolva (legalább 70%-os) (opcionális)
elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra (alsó-felső sütés).
- Egy kb. 25 x 15 cm-es tepsit (vagy jénai edényt) kibélelünk sütőpapírral.
- Az étcsoki kivételével a hozzávalókat egy késes aprítóban, vagy egy kézi habverő segítségével homogénre keverjük, majd hozzáadjuk a csokidarabokat is (ha használunk).
- Az előmelegített sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük.
- Miután szobahőmérsékletűre hűlt, tegyük a hűtőbe, ezzel fokozhatjuk a “karamell” textúrát! 😛
Megjegyzés: A tészta megsütve is NAGYON lágy és krémes marad, mivel lisztet nem tartalmaz. Ne aggódjunk, ha a sütőből kivéve is puha marad, akkor van készen, ha a teteje már picit sötétebb színű és valamennyire megkeményedett.
Megjegyzés #2: Mivel ennek a brownie-nak minden hozzávalója fogyasztható nyersen is, akár sütés nélkül, kvázi csokimousse-ként, kiskanállal is elfogyaszthatjuk. 😛
