Húsvéti tojástulipánok

UGRÁS A RECEPTHEZ

Könnyed előétel, ünnepi reggeli vagy vendégváró finomság.

Ezek a tojástulipánok garantáltan ünnepi/tavaszi hangulatot varázsolnak az asztalra. 😉

A tojásos előételek nagy kedvenceim: egyszerűek, egészségesek és sokféleképpen variálhatóak.

Tavaly például ezek a pácolt kaszinótojások kerültek az ünnepi asztalra nálunk.

A tojástulipánok tölteléke nagyjából megegyezik a pácolt kaszinótojásokéval, a tálalással viszont új szintre emelhetjük lényegében ugyanazt a receptet.

Egyszerű elkészíteni, de mégis igazán látványos.😍

Akár ehető virágokkal is tálalhatjuk, nálunk most rengeteg százszorszép és pitypang virágzik a kertben, így én ezeket használtam.

Az ehető virágokkal – azon túl, hogy tele vannak vitaminokkal és fitonutriensekkel – támogathatjuk a bélflóránk diverzitását is. 🙂

Még több “mentes” előétel recept itt:

Ölelés,

signature with background removed

húsvéti tojástulipánok

hozzávalók (10 darabhoz):

  • 10 db főtt tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 3 ek. (kókusz)tejszín
  • 1 ek. (cukormentes) mustár
  • 1/3 tk. só
  • néhány tekerésnyi frissen őrölt feketebors
  • 1/3 tk. kurkuma
  • marokkói sós citrom (kb. egy fél citrom héja, picire aprítva, opcionális)
  • ehető virágok (opcionális, díszítéshez)

elkészítés:

  1. A megpucolt főtt tojásokat a hosszuk mentén, a csúcsos végük felől X alakban bevágjuk (kb. a bő feléig), a főtt tojássárgáját óvatosan eltávolítjuk, majd egy kisebb késes aprító vagy egyszerűen egy villa segítségével összekeverjük a kókusztejszínnel, mustárral és a fűszerekkel.
  2. Az újhagyma fehér részét szintén felaprítjuk, és hozzákeverjük a töltelékhez.
  3. A keveréket egy habnyomó zsákba is tölthetjük, vagy egyszerűen egy kisebb kanál segítségével töltsük meg vele a főtt tojásfehérjéket.
  4. Újhagyma zöldjével (esetleg ehető virágokkal) együtt tálaljuk. 🙂

Hozzászólás