Könnyed előétel, ünnepi reggeli vagy vendégváró finomság.
Ezek a tojástulipánok garantáltan ünnepi/tavaszi hangulatot varázsolnak az asztalra. 😉

A tojásos előételek nagy kedvenceim: egyszerűek, egészségesek és sokféleképpen variálhatóak.
Tavaly például ezek a pácolt kaszinótojások kerültek az ünnepi asztalra nálunk.
A tojástulipánok tölteléke nagyjából megegyezik a pácolt kaszinótojásokéval, a tálalással viszont új szintre emelhetjük lényegében ugyanazt a receptet.
Egyszerű elkészíteni, de mégis igazán látványos.😍



Akár ehető virágokkal is tálalhatjuk, nálunk most rengeteg százszorszép és pitypang virágzik a kertben, így én ezeket használtam.
Az ehető virágokkal – azon túl, hogy tele vannak vitaminokkal és fitonutriensekkel – támogathatjuk a bélflóránk diverzitását is. 🙂
Még több “mentes” előétel recept itt:
Ölelés,

húsvéti tojástulipánok

hozzávalók (10 darabhoz):
- 10 db főtt tojás
- 3 szál újhagyma
- 3 ek. (kókusz)tejszín
- 1 ek. (cukormentes) mustár
- 1/3 tk. só
- néhány tekerésnyi frissen őrölt feketebors
- 1/3 tk. kurkuma
- marokkói sós citrom (kb. egy fél citrom héja, picire aprítva, opcionális)
- ehető virágok (opcionális, díszítéshez)
elkészítés:
- A megpucolt főtt tojásokat a hosszuk mentén, a csúcsos végük felől X alakban bevágjuk (kb. a bő feléig), a főtt tojássárgáját óvatosan eltávolítjuk, majd egy kisebb késes aprító vagy egyszerűen egy villa segítségével összekeverjük a kókusztejszínnel, mustárral és a fűszerekkel.
- Az újhagyma fehér részét szintén felaprítjuk, és hozzákeverjük a töltelékhez.
- A keveréket egy habnyomó zsákba is tölthetjük, vagy egyszerűen egy kisebb kanál segítségével töltsük meg vele a főtt tojásfehérjéket.
- Újhagyma zöldjével (esetleg ehető virágokkal) együtt tálaljuk. 🙂