Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű, maradékmentő ötlet.❤
Az egyik kedvenc receptem (szinte nem is ér annak nevezni), amit megszikkadt kovászos alakorcipóból szoktam készíteni. (A másik kedvencem is hamarosan jön majd a blogra.😉)
Bármilyen (akár maradék) gyümölccsel működik, ami van otthon, kedvünkre ízesíthetjük aszalványokkal és lekvárral is.


A fagyasztóban egy zacskóban tárolva gyűjtöm a kenyércsücsköket, amik már túl szárazak voltak ahhoz, hogy frissen elfogyasszuk őket, ellenben tökéletesen alkalmasak kenyérpuding, vagy esetleg valamilyen töltelékhez való felhasználásra.
Igazi megúszós recept, ha gyors desszertre vágyik az ember (lánya).

Még több kovászos receptet itt találsz:
Ti hogyan használjátok fel a megmaradt száraz kenyeret?
Írjátok meg kommentben😉
Ölelés,

Maradékmentő kenyérpuding áfonyával & mazsolával

Előkészület: 5 perc
Sütési idő: 30-40 perc
Összesen: 35-45 perc
hozzávalók (4 adaghoz):
- kb. 400 g megszáradt (alakor)kenyér
- 2 tojás
- 400 ml sűrű kókusztej
- 1 ek. vaníliaaroma
- 1 tk. őrölt fahéj
- 2-3 ek. méz vagy juharszirup
- 100 g mazsola
- 250 g (fagyasztott) áfonya
elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A száraz kenyeret nagyjából 2-3 cm-es darabokra kockázzuk, amit egy üveg vagy kerámia edénybe (kb. 16×28 cm) teszünk.
- Egy tálban összekeverjük a felütött tojásokat a kókusztejjel, vaníliával, mézzel és a fahéjjal, majd az egészet a kenyérkockákra borítjuk. Egy kanállal picit átkeverjük, ezután 5-10 percet hagyjuk pihenni, hogy a száraz kenyér magába szívja a folyadékot.
- A tetejét megszórjuk a mazsolával és az áfonyával, majd sütőbe tesszük és 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Opcionális: extra löttyintésnyi kókusztejjel vagy magában tálaljuk.
Visszajelzés: Egyszerű zsebes mangalica karaj