Egy szuper egyszerű, funkcionális reggeli ötlet.
Minimális összetevő.
Csodás ízkombináció.
Előre is elkészíthető.
Ráadásul könnyedén szállítható is!

Az édesburgonya színanyagai és keményítőtartalma, a tojás és a sörélesztőpehely fehérje-, vitamin-, és ásványi anyagtartalma, kiegészülve némi friss (vagy szárított) zöldfűszerrel igazi kényeztetés a sejtjeinknek.💛
Ezennel megragadnám az alkalmat, és eloszlatnám az esetleges tévhiteket a tojással kapcsolatban: a tojás egy fantasztikusan tápanyagdús élelmiszer, a belsőségekhez hasonlóan a Természet multivitaminjaként szoktak hivatkozni rá.
Nem véletlenül: lásd lentebb az illusztrációt.👇🏻 🙂
Érdemes akár napi szinten beépíteni az étrendünkbe (természetesen megfelelő, szabadtartású forrásból!)



Textúrák…
Ha keményre főzve/sütve szereted a tojássárgáját, akkor egyszerűen kövesd a lenti instrukciókat.
Ha viszont folyósan szereted a sárgáját, akkor a reszelt édesburgonyát a muffin formákba adagolva célszerű picit elősütni (kb. 8 perc), és csak ezután beleütni a tojásokat, majd további 12 percig sütni.
Én ezúttal friss rukkolával és némi fermentált zöldséggel tálaltam.
Próbáld ki ezt a receptet, és garantálom, hogy visszatérő “vendég” lesz a konyhádban. 😉
Szeretettel,

Tojásos receptek a blogról:
Édesburgonya fészkek tükörtojással

Előkészület: 10 perc
Sütési idő: 20 perc
Összesen: 30 perc
hozzávalók (12 fészekhez):
- 700 g (3 db közepes) édesburgonya, megpucolva & lereszelve (nagy lyukú reszelőn)
- 1 tk. só
- frissen őrölt feketebors
- 1 tk. szárított kakukkfű
- 5 ek. sörélesztőpehely
- 12 db tojás
- friss metélőhagyma/kakukkfű/zöldfűszer
elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A lereszelt édesburgonyát egy tálban összekeverjük a sóval, borssal, szárított kakukkfűvel és a sörélesztőpehellyel.
- 12 db muffin forma között elosztjuk az édesburgonyás keveréket, majd “fészkenként” 1-1 tojást ütünk rá.
- Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. (3 db fészek = 1 étkezés)
Visszajelzés: Húsvéti tojástulipánok